Winterseizoen 2018/2019 begint bijna!

Vanaf 1 december 2018 tot 22 april 2019 wachten meer dan 90 kilometer aan pistes en 39 liften op u. Leuke extra’s zoals nachtskiën op een verlichte piste en ‘Tiefschnee’-afdalingen onder begeleiding worden ook dit jaar weer verzorgd! Versnaperingen worden verzorgd door rustieke, charmante Tiroolse skihutten. Snowboarders kunnen stoom afblazen in het Betterpark Hochzillertal. Gezinnen kijken uit naar het geweldige skigebied met vele faciliteiten voor de kleintjes en tieners!

Kortom: het seizoen kan beginnen!

Nieuw in de winter 2018/2019

Afgelopen zomer heeft men niet stilgezeten in het gebied. Er zijn verschillende nieuwe ontwikkelingen gerealiseerd, onder andere:

  • Nieuwe gondel: de ‘Wimbachexpress’ met 10 persoons gondels met als bergstation een splinternieuw restaurant met schitterend uitzicht en panoramaterras op 2.400 m
  • Bij het bergstation van de kabelbanen: Nieuw bergrestaurant ‘Mountain View’ met panoramaterras op 1.760 m
  • Een nieuwe Funny Slope nabij het Fun Park bij de Crystal Hutte
  • Nieuwe kinderspeelplaats bij het bergstation van de Gondel vanuit Kaltenbach: Kindergarten “Zwergerl Club”
  • Nieuwe winterwandelroute: vanaf bergstation Marendalm naar dalstation Wimbachexpress. Vanuit hier kunt u de nieuwe gondel nemen naar het nieuwe panoramarestaurant “Albergo” op 2400 meter hoogte.
  • Nieuwe winterwandelweg tussen de Wedelhütte en het bergstation van de nieuwe gondel Wimbachexpress / restaurant Albergo. Een zeer mooie route met fantastisch uitzicht!

Top beoordeling van Skigebied Hochfügen / Hochzillertal

Skiresort.nl, ‘s werelds grootste testportaal van skigebieden, heeft aan het skigebied Kaltenbach – Hochzillertal/Hochfügen (SKi-optimal) in totaal 18 onderscheidingen uitgereikt. Hiermee staat het skigebied in de top 5 van beste skigebieden van Europa! Benieuwd op welke onderdelen het skigebied getest is en welke onderscheidingen het gebied heeft gekregen. Lees dan snel verder op de site van Skiresort.nl/

Interactieve pistekaart

Klik op onderstaande afbeelding voor de meest recente interactieve pistekaart van het gehele gebied. Hierop kun je precies zien welke liften en pistes geopend zijn, welke restaurants er zijn en de webcams in het gebied.

Aftrap nieuwe winterseizoen

Het skigebied Hochzillertal Kaltenbach en de Spieljochbahn in Fügen openen het winterseizoen met het 2e Ski-Food Festival van 15 tot 16 december 2018.

In plaats van ‘Streetfood’ wordt dit jaar traditioneel ‘Ski-food’ aangeboden! Men heeft de trend van genot opgepakt en je bent uitgenodigd uit om te genieten van het skigebied Hochzillertal Kaltenbach en de Spieljochbahn Fügen, waar wintersportfanaten kunnen genieten van specialiteiten uit 14 landen. Gasten worden verwend op de berg, in het dal en zelfs op de skiliften.

Verdere informatie is hier te vinden:
Ski Food Festival

Heeft u uw wintersportvakantie al geboekt?

Wilt u de nieuwe gondel, de nieuwe restaurants en al het andere wat het gebied te bieden heeft zelf ervaren? Wacht dan niet te lang en Boek Chalet Fügenberg. Er zijn komend winterseizoen nog een aantal weken beschikbaar! Ons chalet heeft 2 (gescheiden) appartementen en is hierdoor geschikt voor groepen van 2 tot wel 12 personen.

(Bron nieuwsbericht: Hochzillertal.com)