Zomervakantie in Fügen

In de zomer zijn er in en rondom Fügen heel veel activiteiten te vinden.

Bij lekker weer is het natuurlijk heerlijk om in de Achensee te gaan zwemmen. Dit prachtige zwemmeer ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van Fügen. Voor degene die liever in een zwembad gaat zwemmen is er in het Fügen een groot overdekt (wellness)zwembad met een glijbaan paradijs en zoutwaterbad.  Uiteraard is hier ook een buitenbad met zonneweiden.

Voor de echte fanatieke ski-liefhebbers, is er in de zomer de mogelijkheid om op de Hintertuxergletsjer te skiën. Deze gletsjer is de laatste in Oostenrijk, waar men in de zomer kan skiën.

In de zomer van 2014 is er op korte afstand van Fügen een 18 holes-golfterrein geopend, zodat de golfliefhebber ook in de zomer daarvoor in het Zillertal terecht kan. Deze is gelegen op een 10 minuten rijden van Fügen.

Ook zijn er veel bezienswaardigheden zoals de grootste waterval van europa; de Krimmler Wasserfälle, de Kristallgrotten en nog veel meer. Ook de bekende Zillertaller Höhestraße met zijn prachtige uitzichten is zeker de moeite waard.

Voor de shoppers en liefhebbers van theater ligt Innsbruck op een half uurtje rijden vanaf uw vakantiehuis in Fugen.

1000 km aan wandelpaden en 115 km aan Nordic walking- en wandelroutes, voeren u door de 12 dorpen Aschau, Bruck, Fügen, Fügenberg, Hart, Kaltenbach, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg en Uderns.

De Spieljochbahn brengt u ook ‘s zomers snel tot grote hoogte, waar met name gezinnen een veelomvattend programma te wachten staat in de kinderklimtuin, het speelpark en de speelstations.

Met in totaal 800 km aan fiets- en mountainbikeroutes blijft er voor fietsliefhebbers niets te wensen over. Nauwkeurige routebeschrijvingen met een hoogteprofiel, traject- en GPS-gegevens maken het uitzetten van een tocht kinderspel. De fietsroutes van het Zillertal overbruggen in totaal 30.000 hoogtemeters. Op een e-bike kunt u het Zillertal op een ontspannen wijze verkennen, waarbij 33 verhuur- en oplaadstations tot uw beschikking staan.
Liefhebbers van ontspannen fietsen vinden op de Zillertal Radweg of de Innradweg het ideale terrein.

Voor klimliefhebbers zijn er klimroutes in de buitenlucht en in twee klimhallen in Auschau en bij de camping in Auenfeld.

Spanning is gegarandeerd in avonturenpark Zillertal, een natuurlijke Hochseilgärten met verschillende parcoursen, van klettersteigen tot de Flying Fox. Paragliders vinden op de Spieljoch prima omstandigheden.

Voor verkoeling en ontspanning zorgen onder andere het zwemmeer Schlitters, het openluchtzwembad Fügen, zwembad in Stumm en de Erlebnistherme Zillertal.

Kortom: Fugen is de ideale uitvalsbasis voor uw zomervakantie in Oostenrijk.