Wintersport in Fügen

Het Zillertal, met de dorpen Aschau, Bruck, Fügen, Fügenbert/Hochfügen, Hart, Kaltenbach, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg en Uderns biedt met de skigebieden Hochfügen, Hochzillertal en de Spieljoch perfecte omstandigheden voor een wintersportvakantie. Tussen het dal en het hoogste bergstation op 2.501 m, vindt u de modernste liften en 202 km aan pistes.

Liefhebbers van culinaire hoogstandjes vinden in deze regio topgastronomie, zowel in het dal als midden in het skigebied. Waaronder het met drie koksmutsen onderscheiden restaurant Alexander in Hochfügen, Hotel & Chalet Wedelhütte in skigebied Hochzillertal met luxueus vijfsterrencomfort en het Schmankerl panorama-restaurant Kristallhütte. In het dal zijn Metzgerwirt in Uderns en Landgasthof Linde aanraders.

In het klimcentrum Zillertal en in de klimhal bij camping Aufenfeld heeft u de beschikking over klimwanden van elke moeilijkheidsgraad met een maximale hoogte van 16 m.

De Erlebnistherme in Fügen im Zillertal heeft de langste waterglijbaan van West-Oostenrijk met een lengte van 133 m, terwijl de bandenglijbaan, die nog een meter langer is, groot en klein vermaak biedt. In het wellness- en saunapark is ontspanning gegarandeerd.

Vlakbij ligt ‘HolzErlebnisWelt’ FeuerWerk. Een rondleiding door de meest moderne en efficiënte biomassa-energiecentrale van Europa toont u de veelzijdige wereld van hout.
Het Zillertal en de dorpen in de eerste vakantieregio in het Zillertal zijn prima bereikbaar per trein dankzij de lokale treinverbinding.

In de winter is er de mogelijkheid om naar het kleinere gezellige familiegebied ´De Spieljoch´, met 45 kilometer goed geprepareerde pistes, te gaan of naar het grote skigebied in Hoch Fügen, dat ook met het bekende Kaltenbach verbonden is, waar u over 180 kilometer uitstekend geprepareerde pistes mooie tochten kunt maken. In het seizoen 2013-2014 zijn er 2 snelle, verwarmde 8-persoons liften geopend.

´De Spieljoch´ is binnen 2 minuten te bereiken en ook Hoch Fügen is met de auto binnen een kwartier te bereiken.

Geeft u er de voorkeur aan om niet met de auto maar met het vliegtuig te gaan. Geen enkel probleem, want op nog geen 50 meter van het chalet vertrekt ieder kwartier de gratis skibus.

Voor de inwendige mens is het in Oostenrijk en dus ook in Fügen goed toeven. Zowel in het dorp als op de pistes zijn er talrijke gezellige restaurantjes, waar u voor een redelijke prijs goed kunt eten.

Bekijk op onderstaande interactieve pistekaart welke liften en pistes er geopend zijn.

Interactieve pistekaart Hochfügen – Kaltenbach (Hochzillertal) & Spieljoch