Primeur: Eerste D-line stoeltjeslift ter wereld opent in Hochfügen

In Hochfügen staat de nieuwe Waidoffen stoeltjeslift klaar om in gebruik genomen te worden. Het skigebied is het eerste skigebied ter wereld dat gebruik maakt van de moderne “D-Line” lift van liftbouwer Doppelmayr. De Waidoffen lift vervangt de oude vierpersoons ‘Hochfügen 2000’ stoeltjeslift.

Op 19 november zal de nieuwe lift voor het eerst gebruikt door wintersporters. De zespersoons stoeltjeslift is hypermodern op het gebied van design en techniek en beschikt over de nieuwste snufjes. De lift heeft ergonomische zitjes, stoelverwarming, ultralichte kappen en een zogenaamde ‘auto-lock’. Deze auto-lock functionaliteit zorgt ervoor dat kinderen niet uit de skilift kunnen vallen. De D-Line is een technisch hoogstandje van de liftbouwer Doppelmayr. De lift, waarvan het design is en gebruikte materialen deels zijn gebaseerd op de luxe auto-industrie, is dan ook een paradepaardje voor het bedrijf en het skigebied.

Veilig, comfortabel, luxe design en de laatste stand der techniek

De zes afzonderlijke stoelen zijn ergonomisch gevormd en zijn per stoel zo’n 5 centimeter breder dan bij een normale stoeltjeslift. De lift is voorzien van ultra-lichte kappen welke bescherming bieden tegen het weer en de warmte van de stoelverwarming beter vasthouden. Dit maakt deze lift zelfs comfortabel bij extreem koud en stormachtig weer. Het schudden bij aankomst in het bergstation wordt tot het minimum beperkt en de heuvel na het uitstappen is licht glooiend, waardoor ook beginners veilig in en uit kunnen stappen.

Bij het ontwerp van de stoeltjeslift is gebruik gemaakt van de deskundigheid en design-elementen van de luxe auto-industrie. De stoelen zijn gemaakt van exclusieve materialen en zijn ingericht in elegante kleuren. Ook de balken waar je je ski’s of snowboard op kan zetten zijn een stuk breder. Dit betekent vooral voor snowboarders een verbetering van het comfort.

Een knap staaltje techniek dat deze lift ook bezit is de auto-lock. De veiligheidsbeugel past zich qua hoogte aan de passagier aan, waardoor kleine kinderen niet meer onder de beugel door kunnen glijden. Ook sluit de beugel automatisch en gaat boven bij het eindstation automatisch weer open. De auto-lock techniek met automatische hoogteverstelling maakt het mogelijk dat één volwassene nu makkelijker vijf kinderen mee omhoog kan nemen. Ideaal voor skiklasjes dus!

Niet te vergeten: duurzaamheid

De stoeltjeslift Waidoffen is top op het gebied van duurzaamheid. Het bergstation is uitgerust met hoog-rendement zonnepanelen. Uitzonderlijk in het ontwerp is dat de zonnepanelen direct zijn geïntegreerd in het dak van het bergstation. Hierdoor passen de panelen uitstekend bij het design van de lift en vallen ze niet op in het landschap. Door de nieuwe Waidoffen lift kunnen een derde meer gasten in de helft van de tijd omhoog geholpen worden. De rit van 1.995 meter naar 2.313 meter duurt minder dan vier minuten.

Waidoffen lift hochfugen

waidoffen-4

 

waidoffen-3

waidoffen-2

waidoffen-5

(Bron: Hochfuegenski.com)