Afsluiting winterseizoen 2015/2016

Aankomend weekend wordt skiseizoen 2015/2016 feestelijk afgesloten in Hochfügen. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er een spetterend programma voor jong en oud met onder andere een ski-wedstrijd, (live)muziek en veel activiteiten voor kinderen. Wij hebben het complete programma voor je op een rijtje gezet:

9 april: Ski-touw-race voor kinderen

De touw-race is voor kinderen van 14 jaar of jonger en is enorm
populair. De race geeft kinderen de kans om te pronken met hun ski-vaardigheden als onderdeel van een team op de helling van de Lamark liften in Hochfügen. De kinderen werken samen in groepjes van drie van zowel jongens, meisjes als gemengd. Deze dag zijn alle kinderen winnaars. Daarom ontvangt iedereen een medaille en leuke prijs. De drie snelste kinderen teams ontvangen een wild-card voor de 53e Hochfügen Touw Race voor volwassenen op zondag 10 april.

 

Kinterparty-Snowdown-Hochfuegen-2016-Zillertal-VeranstaltungSnowdown kinder party

Tijdens de ski-touw-race is er een compleet programma georganiseerd voor de kinderen. Tijdens dit programma staan plezier, spelletjes en muziek centraal. Zo is het Oostenrijkse kindertelevisieprogramma Okidoki aanwezig. De rest van de optredens is nog een verrassing!

 

 

 

10 April: 53e Hochfugen ski-touw-race 53_Seirennen-Snowdown-Hochfuegen-2016-Zillertal

Deze race is alleen voor volwassenen. Opgeven kan alleen per team en
ieder team moet uit 3 personen bestaan. De winnaar is het team dat het snelste beneden is. Ieder jaar is deze race een grote happening. Er zijn veel families, toeristen en zelfs bedrijven die zich aanmelden in groepjes van drie personen

 

 

 

Die_Zillertaler-Snowdown-Hochfuegen-Zillertal-2016Open-air feesten op de berg

In aanvulling op de race zelf en de feeststemming in de sneeuw is er een groots live concert op de berg bij de 8er Alm. De locatie biedt een waanzinnig decor voor geweldig live entertainment. Vorig jaar werden we vermaakt door Die Zillertaler met hun feel-good muziek. Wie het podium dit jaar zullen betreden is nog even een verrassing…

Ook in de café’s en clubs in de regio vinden ook tal van activiteiten plaats in het kader van Hochfügen Snowdown, de afsluiting van het winterseizoen. Op vrijdag, tijdens de Pilotto Night, komt er een DJ in de Nightzone/Bawalounge in Fügen. Op zaterdag vinden er twee grote feesten plaats in de Herzlalm en de Nightzone / Bawalounge met DJ Seizo. Deze 20-jarige jongen uit Düsseldorf speelt eigenlijk de piano, maar is doorgegroeid naar een DJ van formaat in de electronische muziek. Hij produceert muziek op het label van Armin van Buuren (Armada music). Daarnaast heeft hij ook zijn eerste single “Oh Baby” uitgebracht welke een groot succes is.

 

Winterverbrennung-Snowdown-Hochfuegen-2016-Zillertal10 april: Traditionele verbranding als afsluiting van het seizoen

Het winterseizoen moet op een gegeven moment echt eindigen, zelfs in Hochfügen. Na de 53e touw-ski-race zal de verbranding van de papieren sneeuwpop plaatsvinden. Hiermee wordt de winter traditioneel afgesloten en wordt er plaats gemaakt voor de lente en de zomer.

 

 

Zoekt u nog een accomodatie voor uw wintersportvakantie in Fügen volgend jaar of wellicht voor uw zomervakantie. Bekijk dan snel de beschikbaarheid van Chalet Fügenberg!

(Bron: www.hochfuegenski.com)