Sneeuw gegarandeerd: 100 nieuwe sneeuwkanonnen voor de Spieljoch!

sneeuw-kanonnen-spieljoch-fugen
Het investeringsprogramma van de nieuwe eigenaren van skigebied ‘Spieljoch’ in Fügen is begonnen. Voor aankomend winterseizoen zullen op de hellingen van de Spieljoch zo’n 100 nieuwe sneeuwkanonnen worden geplaatst. “Wij focussen ons als eerste op de sneeuwzekerheid op de Spieljoch en daarmee ook het optimaliseren van de pistekwaliteit”, aldus de managing partner van de Schultz Group, Heinz Schultz.

In totaal worden er in 2016 71 propeller-sneeuwkanonnen geplaatst en 26 sneeuwlansen. De propeller-sneeuwkanonnen worden speciaal gemaakt voor de Spieljoch. Deze worden namelijk voorzien van een logo. Dit is op bovenstaande foto te zien. Sneeuwlansen zijn de simpelere, langwerpige aluminium buizen, die je ook vaak langs pistes ziet staan.

Deze eerste investering is goed voor de wintersportmogelijkheden op de lagergelegen Spieljoch. Met de komst van de 100 extra sneeuwkanonnen zal de sneeuwkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Dat maakt de Spieljoch nog aantrekkelijker om één of meerdere dagen te skiën als afwisseling op het gebied van Hochfügen en Kaltenbach!

Komende winter zelf genieten wintersport in Fügen? Bekijk de beschikbaarheid van Chalet Fügenberg en boek snel! In januari, maart en april zijn er nog weken beschikbaar!

(Bron: Demaclenko.com)