Panoramabahn Geols is bijna klaar!

Zoals we in ons nieuwsbericht van 1 juni al schreven, wordt er in Fügen gebouwd aan een nieuwe 8-persoons gondel: de Panoramabahn Geols. De bouw van de nieuwe gondel verloopt geheel volgens schema en men verwacht de gestelde deadline te gaan halen. Dit betekent dat de nieuwe gondel op 18 december 2015 in gebruik zal worden genomen!

Busverbinding Panoramabahn Geols – Hochfügen/Hochzillertal

Het is de de bedoeling dat de nieuwe busverbinding vanaf 18 december 2015 dagelijks van 09:00 uur tot 15:30 uur ieder kwartier op en neer pendelt tussen het dalstation van de nieuwe gondel en de parkeerplaats van Hochfügen. Dat betekent dat wintersporters in 10 minuten van het ene naar het andere skigebied kunnen switchen terwijl ze daar voorheen eerst heel de berg voor af moesten rijden tot in het dorp Fügen zelf.

Iedereen met een seizoenspas of een meerdaagse skipas (vanaf 1,5 dag) heeft gratis toegang tot de skibussen tussen Fügen – Hochfügen en Fügen – buurdorpen.

De busverbinding (skibus 8333) tussen het dalstation van de spieljochbahn en hochfugen zal dit wintersportseizoen helaas nog niet stoppen bij het dalstation van de nieuwe panoramabahn Geols. Wellicht komt hier in het seizoen van 2016/2017 verandering in.

Sneeuwkanonnen

Het gerucht dat er op de nieuwe pisten, die gecreëerd zijn bij de aanleg van de nieuwe gondel, geen sneeuwkanonnen zouden staan klopt gelukkig niet. Ook deze nieuwe pisten zijn voorzien van sneeuwkanonnen. Ook de sneeuwkanonnen in het gebied van het bergstation van de Spieljoch tot aan de Onkeljoch zijn verbeterd en uitgebreid aangezien hier afgelopen winter problemen waren met het kunstmatig besneeuwen van het gebied.

Laten we hopen op een winter met veel sneeuw! Wij kijken in ieder geval uit naar het komende winterseizoen.